پودر کاری نماد آشپزی شرق!
پودرکاری، ادویهای است که در آشپزی شرق دنیا بالاخص در پاکستان، هندوستان و افغانستان مورد استفاده قرار میگیرد، ولی با پیشرفت جوامع، امروزه اکثر کشورها از این ادویه در تهیه غذاهای مختلف استفاده میکنند.
پودر کاری اگرچه به صورت یک ادویه مجزا فروخته میشود، ولی ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف، متفاوت است. اما بهطور کلی میتوان گفت: مخلوطی است از زردچوبه، دارچین، سیر، هل، زیره و گشنیز است. باید توجه داشت که عنصر اصلی پودر کاری در تمام کشورها زردچوبه است.
مهم ترین خواص ادویه کاری چیست؟
پودر کاری به دلیل وجود کورکومین که عامل ضدالتهاب و یک آنتیاکسیدان قوی است، موجب کاهش التهاب مفاصل میشود؛ و طبق نظر بعضی پزشکان از آلزایمر جلوگیری می کند، حافظه را بهبود می بخشد و خاصیت ضد سرطانی نیز دارد. کاری خاصیت لاغرکنندگی هم دارد همچنین ضد نفخ و میکروب کش نیز می باشد.
همچنین مقدار چشمگیر پروتئین موجود در این ادویه به انتقال مواد مغذی از قسمتی به دیگر قسمت های بدن کمک می کند. بنابراین، در هضم و گوارش کلی فرد کمک می کند این پودر، ادویه ای محبوب به رنگ زرد طلایی است که از ترکیب ادویه جاتی مانند زردچوبه، پودر تخم گشنیز، زیره، پودر تخم شنبلیله و فلفل تند قرمز و ترکیباتی که در هر جا متفاوت هستند از جمله زنجبیل، فلفل سیاه، دانه خردل، برگ کاری و دانه رازیانه درست می شود.
پودرکاری به دلیل داشتن بسیاری از ادویه های سالم موجود در آن ممکن است مزایای سلامتی زیادی داشته باشد. ادویه جات به کار رفته در کاری سرشار از ترکیبات ضد التهابی هستند و مصرف آن ها ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو، تقویت سلامت قلب و همچنین کاهش قند خون کمک کنند.رایج ترین ترکیبات پودرکاری، زردچوبه، تخم گشنیز، هل، زیره، ریحان شیرین و فلفل قرمز هستند. برخی از مواد دیگر که گاهی در تهیه کاری استفاده می شوند دانه رازیانه، زنجبیل، پودر سیر، دارچین و دانه خردل هستند.
این ادویه از ادویه های بومی مناطق نام برده، محسوب میشود و استفاده از آن در قرن 19 و 20 در سایر مناطق جهان به دلیل صادرات گسترده به عنوان یک چاشنی رواج یافته است.
دیدگاهتان را بنویسید