خواص چای را بهتر بشناسید
چای و پیشینهی آن
چای بعد از آب مهم ترین نوشیدنی دنیا محسوب می شود. تاریخچه پیدایش آن تقریبا به 5000 سال پیش در کشور چین بر میگردد. این نوشیدنی در ابتدا به دلیل خواص درمانی آن در طب مورد استفاه قرار می گرفت. از ترکیبات موجود در آن کافئین را می توان نام برد که دارای مزه تلخ است و موجب آرامش اعصاب، رفع خستگی و خواب آلودگی می شود. کاتچین ماده دیگری است که ضد سرطان، کاهنده چربی خون و ضد ویروس است. ماده دیگر تاننها هستند که نوعی ترکیب شیمیایی متعلق به گروهی بزرگ تر از ترکیبات به نام پلی فنل ها و آنتی اکسیدان می باشند و به عنوان یک مدافع طبیعی در برابر آفات است. تانن ها که دلیل گس و تلخ بودن آن میباشند از عوامل ایجاد رنگ و طعم و عطر آن نیز می باشند. از خواص پلی فنولها نیز می توان به موارد ذیل اشاره کرد.
1-کاهش دهنده التهاب
2- کاهش دهنده کلسترول
3- کاهش دهنده فشار خون
4-جلوگیری از لخته شدن خون
این نوشیدنی دلچسب همچنین حاوی فلوراید می باشد که در مقاومت دندان و جلوگیری از پوسیدگی آنها نقش موثری دارد.
چای و فرهنگ
این نوشیدنی محبوب با فرهنگ ملتها گره خورده است در بعضی از کشورها به یک فرهنگ خاص تبدیل شده و نوشیدن آن دارای مراسم خاصی است از آن جمله میتوان به مراسم چای در چین که با آداب خاصی جهت پرورش روح، پاکسازی ذهن و آرامش جسم برگزار می شود اشاره کرد. در ژاپن نیز برگزاری مراسمی دارد که نشانگر اوج احترام به مهمان است و در اتاق مخصوص انجام می شود. خانواده های سلطنتی انگلیس نیز مراسم چای عصرانه با آداب خاص برگزار می کردند. در ایران نیز از آن در مراسم مختلف استفاده می شود که از جمله آن می توان به چای دو رنگ در مراسم خواستگاری اشاره کرد.
پیشینه چای در ایران
در ایران همانند دیگر ممالک اسلامی و اروپایی عمومی شدن مصرف چای در اجتماع مسیری طولانی پیموده است. در ایران از اواخر دوره قاجار به یک نوشیدنی فراگیر تبدیل و جایگزین قهوه و دمنوشهای دارویی شد. کشت چای در ایران در سال 1314 هجری شمسی توسط محمد میرزا کاشف السلطنه در لاهیجان آغاز شد.
چای ممتاز ایرانی را در اینجا ببینید.
مناطق کشت دنیا
از کشورهای بزرگ تولید کننده آن در دنیا میتوان به چین، هند، کنیا و سریلانکا اشاره کرد که از این میان چای به عمل آمده در منطقه آسام هندوستان و سریلانکا که با نام های کلکته و سیلان در بازار ایران شناخته می شوند و بسیار محبوب می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید