خواص حیرت انگیز زرد چوبه
زرد چوبه
زردچوبه یا زرچوبه با نام علمی Curcuma longa گیاهی است که ادویه ای با همین نام از آن تهیه می شود. زردچوبه در رده زنجبیل وارها (Liliopsida)، راسته زنجبیل ها (Zingiberales)، تیره زنجبیلیان (Zingiberaceae) و گونه زردچوبه ای ها (Curcuma) جای می گیرد. نام انگلیسی زردچوبه Turmeric می باشد. پودر حاصل از گیاه زردچوبه دارای رنگ زرد تیره است که در زمره یکی از ادویه های پرکاربرد قرار می گیرد. هند خاستگاه اصلی این گیاه می باشد و زردچوبه تشکیل دهنده قسمت اصلی ادویه کاری معروف است که در بسیاری از غذاهای هندی کاربرد دارد. از این ادویه پر خاصیت به نام زعفران هندی و ادویه طلایی نیز یاد می شود. این گیاه اغلب در آسیا و آمریکای مرکزی رشد و پرورش می یابداخیرا دانشمندان درباره زردچوبه که هندیان تا این اندازه به آن اعتقاد دارند، پژوهش کردند، به این نتیجه رسیدند که زردچوبه واقعا دارای خواص درمانی قدرتمندی است. ماده فعال کورکومین در زردچوبه یک ضد التهاب و آنتی اکسیدان موثری است که 3% از وزن زردچوبه را تشکیل می دهد، و برای مصرف روزانه از این ماده موثر را روزی یک گرم توصیه کرده اند.کورکومین موثر در زردچوبه به سختی در خون جذب می شود، برای همین بهتر است همراه با زردچوبه، فلفل سیاه استفاده کنید تا به جذب آن کمک کنید. پیپرین موجود در فلفل سیاه، جذب مورکومین در بدن را افزایش می دهد. و بهترین مدل جذب زرد چوبه همراه با پیپرین است. کورکومین در چربی هم حل می شود، پس ایده خوبی است که بیشتر همراه با غذاهای چرب مصرف شود زردچوبه گیاهی است از خانواده زنجبیل به ارتفاع حدود یک متر و نیم که دارای ساقه متورمی است . گلهای زردچوبه بصورت سنبله و برنگ سبز مایل به زرد می باشد . زردچوبه در هندوستان و چین و نقاط حاره زمین می روید زردچوبه به غلبه بر التهاب کمک می کند و به درمان ناخوشی های تحریک کننده مانند سرطان و ورم مفاصل هم کمک می کند. به خاطر ترکیبات کورکومین موجود در این ادویه فواید عصبی و سلامتی قلبی عروقی را به همراه دارد. قدمت مصرف زردچوبه بیش از 4 هزار سال است و به عنوان یکی از مهمترین و پرمصرفترین ادویههای جهان در انواع غذاها، مواد آرایشی، بهداشتی و دارویی به کار میرود. ابتدا از این ادویه فقط برای تولید رنگ استفاده میشد ولی در سالهای اخیر تحقیقات زیادی در مورد ویژگیهای تغذیهای و آثار شفابخش آن در بهبود و پیشگیری از بیماریها و سرطانهای مختلف به ثبت رسیده است. تولید جهانی زردچوبه بیش از یک میلیون تن در سال است و هند بیش از 80 درصد تولید جهانی و 60 درصد بازار صادرات آن را در اختیار دارد. از طرفی بزرگترین مصرفکننده و صادرکننده زردچوبه هم محسوب میشود. چین، پاکستان، بنگلادش، نیجریه و تایلند از دیگر تولیدکنندگان زردچوبه دنیا هستند. ایران، ژاپن، سریلانکا، امارات متحده عربی، انگلستان، کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا هم از واردکنندگان اصلی زردچوبه در دنیا هستندزردچوبه گیاهی یک ساله است و بومی هند و مناطق استوایی جنوب شرق آسیا. پودر زردچوبهای که به عنوان ادویه مصرف میشود از ریزومهای (ساقه زیرزمینی) این گیاه به دست میآید…
زردچوبه خواص زیادی برای بدن و حتی ذهن انسان دارد. زردچوبه برای پوست و انواع بیماریها از جمله آلزایمر، التهاب مفاصل، بیماریهای قلبی و سرطان مفید است برخی از افراد زردچوبه را زعفران هندی یا ادویه طلائی مینامند. زردچوبه گیاهی است که در آسیا و آمریکای مرکزی کاشت میشود رنگ زردچوبه باعث شده است که در بسیاری از فرهنگها از پودر آن به عنوان رنگ استفاده کنند. ماده فعال موجود در زردچوبه کورکومین (Curcumin) نام دارد. بیشتر خاصیت زردچوبه در واقع به علت وجود این ماده فعال شگفتانگیز است.
- خصوصیات آنتیاکسیدانی قوی که یکی از موثرترین مواد در جلوگیری از سرطانیشدن سلولهای بدن است
- باعث افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی میشود
- توانایی کاهش شدت علایم بیماری آلزایمر را دارد
- ماده مؤثر زردچوبه یعنی کورکومین اثرات ضد التهابی و ضد درد شبیه داروهای مسکن معمولی را دارا است که این ضد التهاب با اثر ضد التهابی داروهای استروییدی و غیر استروییدی با فنیل بوتازون قابل مقایسه است
از جمله مواد مغذی مهم در زردچوبه ویتامین C،ویتامین B6، آهن و پتاسیم است که در آن وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید